Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!

Cu ajutorul acestei reţete poţi face nu doar gogoşele, ci şi eclere, choux-uri, profiterol sau churros. Pare complicat, dar nu este deloc aşa. Le prepari după indicaţii şi le umpli cu frişcă. Sunt un deliciu!

image

Aluatul acestor gogoşele cu frişcă este cel de choux, un aluat de patiserie franțuzesc folosit pentru a face eclere și chiar churros. Se prepară mai întâi pe aragaz, apoi se adaugă treptat ouăle, înainte ca aluatul să fie turnat pe o tavă de copt. Cum aluatul va avea un grad ridicat de umiditate, aburul care va ieşi îl va face să se umfle în timp ce se coace, rezultând un produs de patiserie cu exteriorul sau coaja crocantă și interiorul gol, numai bun de umplut cu orice tip de cremă sau cu frişcă.

Aluatul de choux poate fi turnat şi în forme alungite pentru a prepara eclere. Cojile coapte sunt umplute cu frișcă sau cremă şi acoperite cu o glazură de ciocolată sau ganache.

Poţi face din acest aluat şi profiterol dacă tai pe jumătate cojile obţinute şi le umpli cu îngheţată în loc de frișcă, apoi le ornezi cu ciocolată sau caramel.

În loc să coci aluatul, îl poţi prăji în ulei fierbinte şi obţii churros crocanţi pe care îi acoperi cu zahăr pudră şi scorțișoară.

Vezi şi: Gogoşele spaniole. Cum să faci cele mai bune churros

Ingrediente pentru 20 de bucăţi

500 ml apă

200 g unt

1 linguriţă sare

250 g făină

6 ouă

300 ml smântână pentru frişcă

20 g zahăr pudră

Pentru toppping:

100 g zahăr pudră

5 linguri cafea tare

1 lingură esenţă de rom

Te-ar mai putea interesa: Eclere cu cremă de vanilie

Cum să faci gogoşele cu frişcă

Combini apa cu untul frecat şi sarea pe care le aduci la punctul de fierbere. Înglobezi făina şi amesteci viguros. Aşezi din nou compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până când aluatul se dezlipeşte de fundul vasului. Scufunzi vasul în altul care conţine apă rece şi amesteci constant.

Când s-a răcit, adaugi ouăle, pe rând. Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unei linguri, formezi gogoşelele în tavă, la distanţă unele faţă de altele, pentru a avea loc să crească de două ori mai mult în timpul coacerii.

Introduci tava în cuptorul încins pentru 30 de minute. După 10 minute, reduci temperatura cuptorului la jumătate, fără a deschide uşa cuptorului. Laşi gogoşelele la răcit înainte de a le umple.

Pentru umplutură, mixezi smântâna pentru frişcă în care adaugi zahărul pudră. Umpli gogoşelele cu frişcă, cu ajutorul unei seringe pentru umplut gogoşi.

Pentru glazură, freci zahărul pudră cu cafeaua şi romul până obţii o cremă puţin groasă, dar care curge, şi ornezi gogoşelele.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura cu zmeura  Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese  Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute  Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva  Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online  foto   Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos  foto   Shutterstock jpg
cremă de plajă  foto   Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg