Deserturi sănătoase care au acelaşi gust ca îngheţata

1 76525 original jpg jpeg

Îngheţata, acea plăcere vinovată pe care o savurăm din plin mai ales în sezoanele calde. Se spune că îngheţata nu îngraşă la fel de mult ca, de exemplu, ciocolata, dar, din păcate, adevărul este că numărul de calorii dintr-o îngheţată nu are cum să nu ne afecteze silueta.

Dacă ai poftă de un desert care să aibă acelaşi gust ca îngheţata, dar care să fie o variantă mai sănătoasă la aceasta şi cu mai puţine calorii, atunci încearcă aceste alternative:

Banane îngheţate

Cunoscute sub denumirea de “îngheţată dintr-un singur ingredient”, bananele îngheţate poti fi consumate fără probleme de persoanele care au intoleranţă la lactoză sau pur şi simplu vor să mănânce mai sănătos. Amestecă-le într-un blender cu puţină cacao şi obţii un desert delicios, care are un gust similar cu al unei îngheţate de banane.

Lapte de cocos îngheţat

Dacă ai intoleranţă la lactoză şi ai totuşi poftă de o îngheţată cu lapte, atunci laptele de cocos este cea mai bună variantă. Pune o cutie de lapte de cocos într-un aparat de făcut îngheţata, adaugă ce arome vrei tu şi vei obţine un desert delicios.În plus, grăsimile sănătoase din acesta te vor ajuta să pierzi kilograme deoarece au proprietatea de accelerare a metabolismului.

Căpşune

Câteva căpşune puse într-un blender cu iaurt grecesc şi puţină miere şi obţii în cel mai scurt timp un desert delicios, asemănător la gust cu îngheţata, dar mult mai sănătos.

Sursa foto: cooking.nytimes.com