Două deserturi cu fructe la grătar

1 63486 original jpg jpeg

Chef Ştefan Popescu ne învaţă că grătarul nu este doar pentru mici şi ceafă. Fructele sunt delicioase mâncate ca atare sau în diferite combinaţii. Nu doar carnea şi legumele sunt delicioase la grătar.

Poţi obţine o garnitură pentru felul principal sau un desert delicios foarte uşor dacă îţi pui fructele preferate la grătar-zahărul din ele se caramelizează şi rezultatul este de neuitat. Există numeroase fructe pe care le poţi pregăti la grătar. În principiu,trebuie să le eviţi pe cele care au o cantitate foarte mare de apă (fructele de pădure,de exemplu – excepţie face pepenele care are un gust excelent la grătar).

Cele mai tari (merele,perele,ananasul) sunt cele mai indicate,pentru că îşi menţin forma şi textura şi la temperaturi mai mari. Fructele mai moi (nectarine,prune,mango sau piersici) trebuie făcute cu atenţie pentru că dacă sunt lăsate prea mult,devin prea moi. În orice caz,alege cele mai proaspete fructe.

Cu seminţe de rodie

Ingrediente:50 g ananas proaspăt,curăţat şi tăiat felii 50 g pepene galben,curăţat şi tăiat felii 50 g caise fără sâmburi 30 g mure 30 g zmeură 30 g seminţe de rodie 30 ml suc de portocale 20 ml sirop de rodie.

Reţetele complete le găseşti AICI.