Două reţete de vară de la chef Adrian Iuriciuc

1 63141 original jpg jpeg

Adrian Iuriciuc, chef la Le Oac Oac Bistro, fost concurent în prima ediţie "TopChef", îţi propune două reţete perfecte pentru zilele toride ce ne aşteaptă.

Salată de vară cu prosciutto

Ingrediente:-salată creaţă roşie-salată creaţă verde-rucola-lobodă-fasole verde-castraveţi-ardei gras-roşii confiate-muştar a l'Anciene-zahăr-miere-oţet balsamic-ulei de măsline-brânză de capră-prosciutto

Dressingul

Se pun uleiul de măsline,oţetul balsamic,mierea,muştarul şi foarte puţină apă într-un recipient şi se omogenizează bine până totul capătă o consistenţă cremoasă.

Roşiile confiate

Roşiile se spală,apoi li se scot cotoarele cu ajutorul unui cuţitaş,se taie pe jumătate şi se aşază într-o tavă de cuptor pe o hârtie de copt. Se presară zahăr,sare,piper,se stropesc cu oţet balsamic şi ulei de măsline,apoi se dau la cuptor pentru 45 de minute,la o temperatură de 160 grade Celsius. Se scot şi se lasă la răcit,după care se li se îndepărtează coaja.

Reţetele complete le găseşti AICI.