Trandafiri din dovlecei, gata într-o oră. O surpriză savuroasă pentru cei dragi
Aspectuoşi şi delicioşi, aceşti trandafiri din dovlecei vor dispărea de pe platou la fel de repede pe cât i-ai preparat. Reprezintă o variantă perfectă pentru cei care nu mănâncă dovlecei de obicei. Acest tip de legumă aduce un plus de fibre şi te protejează de probleme gastrointestinale.

Ingrediente pentru 3-4 porții
2 foi aluat foitaj
1 dovlecel mare și subțire
100 g mozzarella rasă
100 g jambon feliat
1 ou
Te-ar mai putea interesa: Chec sărat de dovlecei
Mod de preparare
Tai feliile de aluat, pe lat, în cinci bucăți. Feliezi dovlecelul. Tai în jumătate, pe lung, și feliile de bacon. Ungi fiecare bucată cu oul bătut, așezi feliile de dovlecel, având grijă ca jumătate din acestea să se afle în afara foii de aluat, adaugi feliile de bacon și presari mozzarella rasă.
Vezi şi: Reţetă în paşi. Dovlecei umpluți
Rulezi strâns fiecare bucată de aluat până când capătă forma unui trandafir. Le așezi în forme de minitarte și le dai la cuptor, la 180 °C, aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
FOTO: Shutterstock