Falafel cu sos de susan

1 67384 original jpg jpeg

Pentru că tot e vorba de susan în această reţetă de falafel cu sos de susan, ne-am propus să vorbim puţin despre uleiul provenit din aceste seminţe. Uleiurile presate la rece conţin foarte mulţi compuşi aromatici şi sunt ideale pentru salate şi pentru mâncărurile preparate la temperaturi apropiate de cea de fierbere a apei.

Cel presat la cald este mai ieftin,deoarece piede o serie întreagă de calităţi prin prelucrare.

Falafel cu sos de susan – Ingrediente (4 porţii)

250 g năut

1 ceapă mare

2 căţei usturoi

2 linguri pătrunjel verde

1 linguriţă coriandru

1 linguriţă chimen

2 linguri făină grâu

sare

piper

ulei,pentru prăjit

Pentru sos

½ cană pastă de susan (tahina)

½ cană apă

¼ cană zeamă lămâie

2 căţei usturoi