Foitaj cu fructe

Când ai poftă de ceva bun, poţi să încerci un foitaj cu fructe! Pe lângă faptul că nu este foarte dulce, îţi va oferi o senzaţie de saţietate de lungă durată! Încearcă o reţetă simplă şi rapidă!
Ai nevoie de
1 foaie aluat foitaj250 ml lapte4 linguri zahăr2 linguri cacao3 linguri făină120 g unt3 banane1 lingură zeamă de lămâie1 plic tort-gelee transparentboabe de rodie
Mod de preparare foitaj cu fructe
Pui aluatul într-o tavă tapetată şi-l ridici uşor pe margini. Îl ţii la cuptor până când se rumeneşte, apoi îl laşi la răcit.
Încălzeşti 100 ml de lapte, iar în restul omogenizezi cacaua, făina şi zahărul. Torni laptele cu cacao în cel de pe foc şi amesteci până când se îngroaşă crema. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Freci spumă untul şi-l încorporezi în crema de cacao, apoi o întinzi peste foitaj şi nivelezi. Aşezi peste ea bananele tăiate jumătăţi, le stropeşti cu zeama de lămâie şi torni peste ele tort-gelee preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai prăjitura la rece cel puţin 2 ore, apoi presari boabele de rodie.