Gogoşi cu glazură de ciocolată cu lapte
Cauți o rețetă clasică de gogoși care nu dă greș niciodată? Aceste gogoși cu ciocolată au tot ce ţi-ai putea dori: un aluat perfect ca textură și o glazură delicioasă.
De îndată ce stăpânești o rețetă clasică ca aceasta, o poți completa cu orice topping doreşti. Secretul acestor gogoși de casă este să laşi aluatul la dospit. Pur și simplu amesteci ingredientele, apoi laşi drojdia să-și facă treaba. După aceea, doar întinzi aluatul, formezi gogoşile și le prăjeşti.
Ingredientele necesare
500 g făină
20 g drojdie
100 ml lapte
150 g iaurt
2 ouă
3 linguri zahăr
1 tabletă ciocolată cu lapte
60 g smântână pentru frişcă
Te-ar mai putea interesa: Gogoşele spaniole. Cum să faci cele mai bune churros
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul. Le torni peste făina cernută. Încorporezi ouăle, pe rând, iaurtul şi laşi aluatul la crescut, o oră. Întinzi aluatul și decupezi formele de gogoși cu un pahar mare şi unul mic. Le prăjeşti în ulei încins.
Vezi şi: Reţeta de gogoşi fără drojdie. Rapidă, şi cu rezultate uimitoare!
Pentru glazură, încingi smântâna pe foc mic, apoi o amesteci cu ciocolata ruptă în bucăţi. Tot ce mai rămâne de făcut este doar să ornezi gogoşile.
FOTO: Shutterstock