Gustare în stil asiatic. Pachețele de primăvară

Dacă vei încerca şi tu această reţetă, vei vedea că pacheţelele de primăvară cele mai bune sunt cele făcute în casă. Crocante la exterior, cu o umplutură suculentă la interior, aceste rulouri sunt perfecte şi pentru cei care ţin post sau au un regim vegan.

image

Cu puţină răbdare, te poţi bucura de pacheţele de primăvară cu adevărat grozave la tine acasă. Nu există reguli definitive cu privire la ceea ce poţi pune în umplutura lor. Dacă vrei, poţi să adaugi ciuperci sau tipul de carne pe care-l preferi, condimentele şi legumele pe care le doreşti. Ar fi indicat să nu le umpli prea mult, pentru a nu se desface la prăjire.

Ingrediente pentru două porţii

6 foi de plăcintă 

350 g varză albă 

2 morcovi 

1 ceapă 

sare 

piper 

ulei, pentru prăjit 

chilli, opțional 

sos dulce-acrișor 

Vezi și: Reţeta gustoasă: Pui asiatic

Cum să faci pacheţele de primăvară

Încingi o lingură de ulei într-o cratiță și călești ceapa tăiată fideluță până devine sticloasă. O dai deoparte și o lași la răcit. 

Toci cât mai bine varza și dai morcovii prin răzătoarea mică. Amesteci varza cu morcovii și ceapa, condimentezi cu sare, piper și chili, după gust. 

Te-ar mai putea interesa: Slăbeşte sănătos cu dieta asiatică

Așezi fiecare foaie pe un prosop ușor umed și tai pătrate de aproximativ 10x10 cm. Ungi foile cu apă, apoi așezi la mijloc umplutura. Pliezi marginile către umplutura din mijloc, ca și cum le-ai împături, apoi rulezi cât mai strâns. 

Încingi uleiul în tigaie și rumenești pachețelele până capătă o nuanță aurie. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi execsul de ulei și le servești cu sos dulce-acrișor. 

FOTO: Shutterstock