Îngheţată pe băţ
Răcoreşte-te cu o delicioasă îngheţată pe băţ, care se prepară extrem de uşor!
Ai nevoie de
1 cană zmeură proaspătă, spălată şi scursă4 linguri miere1 praf de sare1 linguriţă zeamă de lămâie 400 g iaurt1 cană lapte½ pahar smântână dulcebeţe de îngheţată
Preparare
Amesteci, într-un vas, zmeura cu mierea, un praf de sare şi zeama de lămâie şi le încălzeşti la foc mic. Dai deoparte, laşi să se mai răcească, apoi dai fructele la rece.
Între timp, combini iaurtul cu laptele şi cu smântâna dulce, apoi adaugi fructele reci. Amesteci bine şi dai compoziţia la frigider 1 oră.
O scoţi, o torni în pahare de unică folosinţă şi înfigi în ele beţe de îngheţată sau linguriţe de plastic. Dai paharele la congelator, până a doua zi. Înainte de servire, le laşi 30 de minute la frigider, ca să iasă mai uşor îngheţata din forme.