Supă cremă de usturoi. Idee de preparat ideal pentru întărirea imunităţii

Supele dietetice se numără printre preparatele indispensabile ale unei perioade de dietă prin echilibrul lor caloric și prin faptul că se digeră uşor. Se remarcă prin varietate şi prin uşurinţa de a le pregăti. Vezi ce ai nevoie pentru a te bucura de una dintre cele mai gustoase astfel de supe cu usturoi care mai are un atu: întăreşte imunitatea!

image

Ești într-o dispoziție proastă? Avem soluția pentru tine: o supă de usturoi  reconfortantă şi savuroasă. Usturoiul este un ingredient bun pentru sănătatea ta. Are proprietăţi antiseptice, este perfect pentru inimă şi circulaţia periferică, pentru normalizarea tensiunii arteriale şi reducerea colesterolului rău. Mai mult, usturoiul este o sursă naturală de minerale și vitamine, calciu, fosfor, potasiu, fier și vitaminele C și B6, alături de cantităţi mai mici de mangan, cupru și zinc. Toate aceste elemente nutritive sunt esențiale pentru o sănătate bună.

Ingrediente necesare pentru trei porţii 

4 căpățâni mari de usturoi 

20 ml ulei 

1 ceapă 

20 g unt 

1 l supă clară de pui 

100 ml smântână pentru gătit 

sare 

piper 

30 g parmezan 

crutoane 

Te-ar mai putea interesa: 3 moduri să găteşti cu conopidă pentru a slăbi mai uşor

Cum să prepari supa cremă de usturoi

Încingi cuptorul la 170 °C. Tai capetele a trei căpățâni, astfel încât cățeii de usturoi să se vadă. Așezi fiecare căpățână în folie de aluminiu, o stropești cu puțin ulei și strângi capetele foliilor. Le dai la cuptor aproximativ o oră, până când cățeii de usturoi se înmoaie și capătă o nuanță caramel deschis. Le lași la răcorit, apoi presezi ușor fiecare căpățână, pentru a scoate cățeii de usturoi.  

Vezi și: Ce este supa ramen şi cum se prepară. Pregăteşte un prânz delicios ca în Japonia!

Topești untul și călești în el ceapa tocată până devine ușor sticloasă. Adaugi usturoiul copt, pe care l-ai pasat în prealabil, și cățeii de usturoi cruzi rămași, zdrobiți. După trei minute, torni supa de pui, acoperi și lași să fiarbă la foc mic o jumătate de oră. Torni smântâna, condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai lași să dea un clocot. Servești supa cu crutoane. 

FOTO: Shutterstock