5 beneficii suprinzătoare ale spanacului
Spanacul este unul dintre cele mai ieftine, banale, dar hrănitoare alimente. Aflându-se în topul celor mai sănătoase ingrediente din lume, spanacul este foarte uşor de preparat, fiind delicios gătit cu usturoi, într-o salată de vară alături de feta şi nuci de pin sau într-o supă cremă.
Spanacul este o plantă care face parte din familia Amaranthaceae,nativă din Asia Centrală,a ajuns pe continentul european începând cu secolul al XI-le şi a devenit popular după ce a fost adus la curtea franceză,în secolul al XVI-lea, de către Caterina de Medici, care adora atât de mult spanacul încât îl consuma zilnic.
Conţinutul nutriţional excepţional al spanacului îl face un aliment recomandat tuturor persoanelor care doresc un stil de viaţă sănătos. Poate fi inclus în cure de detoxifiere,de alcalinizare şi te menţine în formă. Iată ce nu ştiai despre spanac:1. În spanac găsim o gamă variată de fitonutrienţi precum flavonoizi, luteină şi carotenoizi care au un puternic efect antioxidant. Antioxidanţii din spanac au un potenţial incredibil de a proteja împotriva cancerului, din studii recente ieşind la iveală capacitatea extractului de spanac de a proteja împotriva cancerului de stomac.
2. Spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant.
3. De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.
4. În plus, folosit în uz extern, spanacul sub formă de cataplasme sau comprese cu suc poate amelioraafecţiuni ale pielii precum acneea, arsurile, eczemele, pecinginea, plăgile atone şi ulcerele de piele.
5. Datorită faptului că este depurativ (curăţă organismul de toxine), spanacul se foloseşte intens în curele de primăvară. Seminţele de spanac sunt utile în combaterea constipaţiei.