Medalion de somon cu piure de ţelină aromatizat cu mentă

1 67810 original jpg jpeg

Peştele este unul din alimentele cele mai recomandate de nutriţionişti, indiferent că îţi doreşti să slăbeşti sau vrei să ai o alimentaţie echilibrată nutriţional.

Iată soluţia de sănătate,pentru a-ţi surprinde prietenii sau persoana iubită cu un preparat sofisticat,dar uşor de făcut şi gata cât ai zice ... somon! Reţeta vine de la Liviu Balint,ambasador Podravka. Înarmează-te cu şorţul şi ustensilele potrivite şi porneşte în aventura culinară!

Ingrediente pentru 4 porţii:

·         4 bucăţi medalion de somon

·         4 bucăţi baby morcov &baby porumb

·         8 bucăţi sparanghel (2 per portie)

·         4 ridichi

·         1/2  kg ţelină

·         2 linguriţe Vegeta

·         Vegeta condimente pentru peşte

·         100g unt

·         4 linguri ulei de măsline

·         zeama de la 1 lămâie

·         mentă proaspătă

·         germeni de grâu

Mod de preparare:

Somonul,curăţat de oase,se lasă cel puţin 30 de minute la marinat într-un amestec de zeamă de lămâie,ulei de măsline şi condimentele pentru peşte,după care se dă la cuptor la 180̊ C timp de 20 de minute. Separat,se spală sparanghelul,baby morcovul,baby porumbul şi ridichea. Se dau la gheaţă timp de 1 min şi se blanşează pentru alte 4 minute. Apoi se trag la tigaie cu unt din belşug şi se condimentează cu sare după gust. Ţelina se fierbe în apă cu mixul de condimente pentru un plus de savoare şi se mixează cu menta proaspătă.

Pentru aranjarea preparatului în farfurie poţi să experimentezi cu germenii de grâu şi să aşezi medalionul de somon peste sparanghel,fără a-l acoperi,însă,în întregime.