Miniburgeri cu linte pentru petrecerile în familie

Sănătoși şi potriviţi pentru gustări, cine și petreceri, miniburgerii de linte pot fi serviţi şi copiilor cu atât mai mult cu cât mulţi refuză mâncărurile cu linte, quinoa şi spanac.

image

Acești burgeri de linte roșie şi quinoa sunt consistenţi, sănătoși și reprezintă o sursă bună de fibre, fier și proteine vegetale. Lintea este o alternativă sănătoasă la carne şi-ţi aduce un plus de acid folic, zinc, potasiu. În acelaşi timp, quinoa este o proteină completă și conține mai multe minerale, ca manganul, cuprul, fosforul, acidul folic și zincul.

Rețeta este ușor de pus în practică şi are ingrediente simple, ceea ce o face potrivită şi mesele de seară sau gustări. Aduse laolaltă au un gust fantastic, cu o aromă subtilă de afumat datorită chimenului. Chiar și copiii vor aprecia acest miniburger. Merită încercat!

Ingredientele necesare pentru patru porţii de miniburgeri

Pentru chiftele îţi trebuie:

60 g quinoa

60 g linte roșie

1 linguriță pudră de curry

½ linguriță chimen

1 praf de sare

400 ml apă

50 ml ulei

1 ou

Pentru burger este nevoie de:

8 minichifle

1 ardei

4 frunze de salată

50 g frunze baby spanac

1 ceapă roșie

20 g salată cress

Te-ar mai putea interesa: Reţete sănătoase de burger

Mod de preparare

Pentru chiftele, combini lintea și quinoa, ambele spălate în prealabil, pudra de curry, chimenul, sarea și apa. Le așezi pe foc și, după ce amestecul începe să clocotească, dai focul la minim, acoperi și lași să fiarbă până apa se evaporă.

Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi oul, omogenizezi și o împarți în opt porții egale, din care prepari cu mâna umedă opt chiftele pe care le aplatizezi ușor.

Rumenești chiftelele în uleiul încins, două minute pe fiecare parte, apoi le scoți pe șervete de hârtie.

Vezi şi: Originile vestitului sandviş american Sloppy Joe. Era favoritul vedetelor Sinatra, Hemingway, Eva Gardner

Tai fideluță ardeii și ceapa roșie, apoi separi în jumătate minichiflele.

Așezi pe partea inferioară a minichiflelor o frunză de salată sau frunze de spanac, o chiftea de linte, ardei, salată cress și ceapă roșie.

Pui partea superioară a minichiftelor și repeți cu restul ingredientelor.

FOTO: Shutterstock