Palmieri dulci pentru dimineţi pline de energie

Când eşti pe fugă dimineaţa şi nu mai ştii ce să pui repede pentru gustările de peste zi ale celor dragi sau proprii, câţiva palmieri dulci gata pregătiţi te scot din impas. Vezi pentru ce alte preparate dulci poţi folosi această reţetă de aluat!

image

Savuraţi la un ceai sau o cafea, la cele două gustări de-a lungul zilei, aceşti palmieri dulci îţi aduc energie când simţi că ai nevoie de o pauză. Pentru a-i prepara, foloseşte o reţetă de aluat pe care o poţi pregăti şi pentru plăcinte şi rulouri cu diverse umpluturi cu fructe, gemuri, brânză de vaci.

În timpul pregătirii aluatului, vei vedea că este nevoie să-l împătureşti de câteva ori. Acest pas este necesar pentru a se forma foiţele acelea crocante în timpul coacerii. Nu sări nici peste etapa în care ţii aluatul la frigider! Numai aşa grăsimea se poate întări puţin, fără a îngheţa, iar foaia va putea fi întinsă uşor, cu mai puţină făină pe blatul de lucru.

Ingredinte pentru două-trei tăvi

200 g unt

1 ou

1 lingură zeamă de lămâie

½ linguriţă sare

120 ml lapte

300 g făină

120 g zahăr

1 lingură scorţişoară

unt, pentru unsul aluatului

Vezi şi: Fursecuri cu năut şi ciocolată

Mod de preparare

Freci jumătate din cantitatea de unt. Adaugi oul, zeama de lămâie, sarea, laptele şi făina. Frămânţi până când aluatul se desprinde de mână, circa zece minute.

Presari făină pe masa de lucru şi întinzi o foaie de 5-6 mm grosime, în formă de dreptunghi, pe care o laşi 10 minute. Tai superficial cu cuţitul aluatul în trei, pe latura mai lungă. Ungi părţile de la margini cu untul moale rămas. După aceea, aduci, pe rând, părţile de la margine către mijloc.

Întinzi din nou o foaie de 5-6 mm grosime, pe care o îndoi pe jumătate, de două ori la rând, pentru a obţine mai multe foi suprapuse. Dai aluatul la frigider, 20 de minute, învelit în foaie alimentară.

Te-ar mai putea interesa: Desert de post. Fursecuri fragede, cu gem

La final, întinzi o foaie subţire pe care o ungi cu unt. Presari 80 g zahăr şi scorţişoara. Rulezi până la mijloc, apoi din partea opusă până la jumătatea foii. Feliezi ruloul. Tapetezi o tavă şi preîncălzeşti cuptorul. Aşezi palmierii în tavă, îi dai cu zahărul rămas şi-i coci până se rumenesc.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg