Cele mai bune preparate cu paste pentru slăbit

Chiar dacă au o reputație proastă din cauză că sunt bogate în carbohidrați, pastele pot face parte din dieta ta chiar şi atunci când vrei să slăbeşti.

image

Îngrăşarea nu poate fi cauzată de paste. Contează mai mult consumul total de calorii consumate și de calorii arse pe parcursul unei zile. În prezent, există tipuri de paste care pot să-ţi aducă un plus de fibre și proteine. Sunt deopotrivă hrănitoare şi savuroase.

Paste integrale

Când eşti la dietă, una dintre cele mai bune alegeri în privinţa pastelor o reprezintă pastele din grâu integral. O porţie conţine 5 grame de fibre este greu să găsești o opțiune mai sănătoasă pe rafturi. La dietă, sunt ideale cele din grâu einkorn, un tip de grâu mai puțin modificat decât soiurile de grâu mai noi. Mai mult, are un conținut scăzut de gluten.

Vezi şi: Cum să mănânci paste ca să nu te îngraşi

Paste proteice

În mod obişnuit, pastele au circa 7 grame de proteine la fiecare porție. Ai putea opta pentru unele cu un plus de proteine și fibre. Proteinele ajută la reglarea zahărului din sânge și contribuie la creșterea senzației de sațietate.

Paste vegetale

Ai de ales din multe tipuri de paste vegetale, dar citeşte cu atenţie eticheta! Unele conţin coloranţi pentru a părea mai sănătoase decât sunt în realitate. Optează pentru paste făcute cu năut dar au şi un plus de fibre şi proteine.  Seamănă mult la gust cu pastele obişnuite, deci s-ar putea să nu observi nicio diferență.

Vezi şi: Paste farfalle cu pui şi sos pesto

Pentru a nu adăuga prea multe calorii, pune mai multe legume şi mai puţine paste. Începe cu o bază de paste din cereale integrale, apoi adaugă un strat de legume, spanac, ceapă, dovlecei, mazăre, ciuperci sau broccoli. Acestea pot fi mărunţite şi călite puţin înainte de a le amesteca alături de paste, ierburi aromatice şi un sos de roşii simplu.