Paste cu conopidă, la cuptor, cea mai bună reţetă

1 76157 original jpg jpeg

O reţetă uşoară, dar inedită în acelaşi timp. Dacă îţi plac pastele şi vrei să încerci o nouă reţetă, îţi recomandăm pastele cu conopidă la cuptor. Sunt delicioase!

Ai nevoie de

350 g paste

1 conopidă mare

sare, după gust

ulei, pentru uns tava

250 g brânză sărată sau caşcaval ras

3 ouă

150 ml smântână pentru gătit

Pentru servire 

brânză, după gust

1-2 roşii coapte, feliate

salată verde

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi le scurgi. Speli şi cureţi conopida de impurităţi, apoi o rupi în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare, 10 minute. O laşi la scurs. 

Ungi o tavă termorezistentă cu puţin ulei şi răstorni jumătate din cantitatea de spaghete fierte. Aşezi peste ele conopida tăiată bucăţi mici, presari brânza sau caşcavalul şi pui restul de paste.  

Separat, baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna. Torni compoziţia lichidă peste spaghete şi dai tava la cuptor 30 de minute, până se rumenesc. La final, serveşti cu brânză fărâmiţată, cu felii de roşii şi cu salată verde.