Paste gratinate, foarte uşor de preparat!

1 73518 original jpg jpeg

Delicioase, uşor de preparat şi săţioase...pastele gratinate sunt o alegere inspirată când vrei să-ţi surprinzi familia.

Ai nevoie de

2 cepe3-4 căţei de usturoi2 morcovi1-2 ardei graşi roşii1 tijă de ţelinăulei300 g carne tocată vită200 ml supă de legumesarepiper300 g roşii pasate350 g spagheteunt,pentru uns tava100 g bacon afumat100 g caşcaval ras

Cum se prepară:

Toci mărunt ceapa,usturoiul,morcovii îi dai prin răzătoarea mică,tai ardeii graşi şi ţelina cubuleţe şi le căleşti pe toate în ulei încins,până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi continui să căleşti,amestecând mereu. Torni supa de legume,condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi laşi să fiarbă,la foc mic,până scade lichidul. Pui roşiile şi mai ţii până când se îngroaşă sosul.

Fierbi spaghetele în apă cu sare,conform indicaţiilor de pe pachet,le scurgi şi le dai deoparte,acoperite. Le răstorni într-o tavă termorezistentă,tapetată cu unt,torni sosul de roşii,presari bucăţele de bacon,caşcavalul ras şi dai la cuptor până se rumenesc.