Piept de raţă umplut, reţeta pas cu pas

1 79051 original jpg jpeg

Carnea de raţă este gustoasă şi sănătoasă în acelaşi timp. Nutriţioniştii o recomandă fiindcă este uşor de digerat şi bogată în minerale.

Dificultate medie/ Preparare 1 h / 2 porţii

Ai nevoie de

1 piept de raţă

Pentru umplutură

4 felii de pâine

1 ou

2 linguri ulei

sare

piper

200 g castane coapte

1 pahar vin alb

câteva fire de pătrunjel tăiat mărunt

1 legătură ceapă verde

2-3 căţei usturoi

cartofi natur

Pasul 1

Tai pâinea cubuleţe, o aşezi într-o tavă şi o dai 10 minute la cuptorul încins.

Pasul 2

Pentru umplutură, tai ceapa, usturoiul şi castanele şi le căleşti în uleiul încins, până se combină aromele. Le laşi la răcit. Pui într-un bol crutoanele, ingredientele călite, oul şi amesteci. Potriveşti gustul cu sare şi piper.

Pasul 3

Speli pieptul de raţă, îl usuci, apoi îl crestezi, din loc în loc, pe partea cu piele. Îi faci o deschizătură largă la mijloc şi îl umpli. Dai cu sare şi piper şi îl aşezi, pe partea cu piele, într-o tigaie încinsă. Scurgi din grăsimea lăsată şi întorci pe cealaltă parte.

Pasul 4

Aşezi pieptul într-un vas termorezistent, răstorni peste el grăsimea, vinul şi îl dai 20 de minute la cuptorul încins. Dacă e cazul îl stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Poţi servi pieptul cu garnitură de cartofi natur, decorată cu pătrunjel.