Plăcintă cu praz şi caşcaval, uşor de pregătit

1 75846 original jpg jpeg

 Răsfaţă-i pe cei dragi cu o delicioasă plăcintă cu praz şi caşcaval.

Ai nevoie de

8 bucăţi de praz 1 aluat foitajfăină, pentru suprafaţa de lucru sarepipernucşoară măcinată1 lingură muştar100 g caşcaval sau cheddar, ras1 ou bătut

Preparare

Cureţi şi speli bine prazul. Îndepărtezi primele două foi şi îi tai partea albă. Le aşezi într-o oală adâncă, torni apă clocotită şi le laşi 5 minute acoperit, să se opărească. Scurgi toată apa, clăteşti prazul cu apă rece şi îl mai scurgi o dată.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl înţepi cu furculiţa, din loc în loc, şi îl dai deoparte.

Tai prazul în jumătăţi, dacă este prea lung, îl aşezi în tavă, astfel încât marginile foitajului să rămână neacoperite, ridicându-le puţin. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust, apoi ungi prazul cu muştar. Presari caşcavalul ras şi ungi marginile foii cu oul bătut. Dai tava la cuptorul încălzit, în prealabil, şi ţii până se rumeneşte plăcinta. O tai cât e caldă şi o serveşti imediat.