Plăcinte cu caise
Alege o reţetă simplă, de plăcinte cu caise, şi prepară pentru cei dragi o tavă întreagă. Desertul îi va cuceri rapid!
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină100 g unt80 g zahăr1 linguriţă miere2 ouă150 ml lapte1 esenţă de vanilie1 pliculeţ drojdie uscată
Pentru cremă
500 ml lapte
100 g zahăr
4 gălbenuşuri
40 g amidon alimentar
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 g caise
Cum se prepară plăcintele cu caise
Amesteci drojdia cu mierea, 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină, apoi laşi maiaua la loc cald să dospească 30 de minute. Combini maiaua cu restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să crească 30 de minute.
Freci gălbenuşurile cu amidonul alimentar, torni peste ele, în fir subţire,laptele fierbinte, fiert separat cu zahărul şi esenţa de vanilie. Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme. O dai de pe foc şi continui să amesteci până se răceşte, pentru a nu face crustă deasupra.
Împarţi aluatul în 12 bucăţi egale, modelezi din fiecare bucată câte o plăcintă rotundă, faci în mijlocul ei o adâncitură în care torni cu lingura cremă de vanilie, apoi adaugi o jumătate de caisă cu partea bombată în sus.
Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, 40-45 de minute. Le scoţi din tavă după ce s-au răcit.
12 plăcinţele
Preparare 2 h
Dificultate medie