Poftă de shaorma de vită? Noi avem reţeta!
Când ai poftă de o shaorma, o poţi pregăti exact aşa cum îţi place în propria bucătărie. Aici găseşti reţeta care să te ghideze!

Ingrediente pentru 3 porții
Pentru carne:
500 g carne de vită
100 ml suc de lămâie
100 ml oțet de mere
3 căței de usturoi
cardamom
cuișoare
sare
piper
Pentru shaorma:
2 lipii mari
pătrunjel verde
3 frunze salată
50 g sos tahini
Vezi și: Tocăniță de vițel cu bere
Mod de preparare
Combini sucul de lămâie cu oțetul, cățeii de usturoi pisați, cardamom, cuișoare, sare și piper, după gust. Pui carnea tăiată bucăți mici, amesteci și o lași la marinat pentru două ore. O scoți, o scurgi și o așezi într-o tavă tapetată, la 220 °C, pentru o oră, până se pătrunde. O scoți și o toci.
Te-ar mai putea interesa: Tocăniță cu ciuperci şi carne de vită
Încingi o tigaie neaderentă și rumenești lipiile pe ambele părți. Le ungi cu sosul de tahini, așezi carnea, salata și pătrunjel tocat și rulezi strâns. Servești shaorma cu sos de iaurt și cartofi prăjiți.
FOTO: Shutterstock