Idee pentru o cină uşoară. Pilaf cu spanac și feta
Acest preparat grecesc numit Spanakorizo este un pilaf delicios, cu spanac. Spanacul, feta și lămâia sunt vedetele acestei rețete rapide și ușoare la care ai putea adăuga şi ouă ochiuri sau fierte, după preferinţă.
Îndrăgit de copii și adulți deopotrivă, pilaful poate să devină mai gustos şi sănătos, cu un ados de spanac şi feta. Numit Spanakorizo, acest fel de mâncare este probabil una dintre cele mai sănătoase rețete tradiționale grecești, deoarece îţi aduce un plus de spanac, ceapă, lămâie şi mentă proaspătă.
Sunt mai multe păreri cu privire la tipul de orez care se potriveşte cel mai bine în Spanakorizo. Unii preferă orezul alb cu bob scurt datorită texturii cremoase, alţii pe cel brun pentru beneficiile suplimentare pentru sănătate. Poţi pune şi orez basmati, care se gătește rapid și devine pufos.
Ingrediente de ajuns pentru trei porţii
450 g spanac proaspăt
1 ceapă
50 ml ulei
60 g orez
1 lămâie
75 g brânză feta
180 ml apă
sare
piper
mentă uscată
Te-ar mai putea interesa: Quiche cu ton şi spanac, pentru un prânz savuros
Mod de preparare
Călești spanacul, spălat în prealabil și scurs, în 25 ml ulei și zeama de la lămâie până se evaporă apa lăsată, apoi îl dai deoparte.
În alt vas, călești ceapa tocată în uleiul rămas până devine sticloasă, apoi adaugi spanacul, mentă uscată, sare, piper, după gust, orezul spălat și apa.
Vezi şi: Diferenţa dintre pilaf şi risotto
Acoperi și lași să fiarbă până se înmoaie orezul și apa s-a evaporat. Cu un minut înainte să stingi focul, adaugi brânza feta tăiată cubulețe și amesteci.