Prăjitură cu biscuiţi, caramel şi glazură de ciocolată. Desert fără coacere

Deserturile fără coacere sunt foarte populare pentru că sunt rapide și mult mai ușoare decât cele clasice. Aceasta este o prăjitură delicioasă fără coacere. Se prepară cu biscuiți şi cremă de caramel.

image

Dacă vrei un răsfăț dulce fără să petreci ore întregi în bucătărie, atunci deserturile rapide care nu necesită coacere sunt perfecte. Le poţi prepara în doar câteva minute. Pentru această prăjitură cu biscuiţi şi caramel poţi face şi glazură de ciocolată, dar nu este neapărat necesar, pentru că este delicioasă şi fără glazură.

Îţi plac nucile? Taie grosier câteva şi pune-le pe prăjitură sau în crema de caramel. Blatul de biscuiţi poate fi decorat şi cu bezea care va da o notă ușor crocantă desertului. Deasupra poţi să razi ciocolata preferată. De asemenea, vei obţine ceva deosebit dacă le combini pe toate.

În privinţa biscuiților necesari pentru blat, o opţiune bună este să alegi biscuiți simpli, dar poţi pune şi biscuiţi subțiri și crocanți cu unt. Sunt la fel de buni şi biscuiţii cu ovăz, cei cu cacao sau fursecurile.                                     

Ingrediente pentru prăjitura cu biscuiţi şi caramel

500 g biscuiţi simpli 

Pentru crema de caramel: 

1 l lapte cald 

4 gălbenuşuri 

100 g zahăr pudră 

1 plic zahăr vanilat 

100 g zahăr tos 

50 ml apă caldă 

Pentru glazură: 

100 g ciocolată cu lapte 

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat

Cum să prepari prăjitura cu biscuiţi şi caramel

Într-o tavă dreptunghiulară, aşezi un strat de biscuiţi, unii lângă alţii.

Pentru cremă, caramelizezi zahărul, apoi torni apa caldă şi laşi la fiert la foc mic până la dizolvarea caramelului. Amesteci laptele cald cu zahărul vanilat, apoi încorporezi în el caramelul.

Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Peste ele, se pune compoziţia cu caramel. Amesteci şi pui totul pe foc mic până se îngroaşă, fără a lăsa să fiarbă. Cu o treime din această cremă acoperi biscuiţii aşezaţi în tavă. Aşezi încă un strat de biscuiţi şi adaugi jumătate din crema rămasă.

Vezi şi: Desert rapid şi fără coacere. Napolitană cu caramel şi ciocolată

Repeţi procedura încă dată, apoi acoperi crema cu un ultim strat de biscuiţi.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi untul pe foc mic. O întinzi peste biscuiţi şi dai prăjitura la frigider peste noapte. Decorezi după imaginaţie la servire.

FOTO: Shutterstock