Prăjitură cu biscuiţi, caramel şi glazură de ciocolată. Desert fără coacere

Deserturile fără coacere sunt foarte populare pentru că sunt rapide și mult mai ușoare decât cele clasice. Aceasta este o prăjitură delicioasă fără coacere. Se prepară cu biscuiți şi cremă de caramel.

image

Dacă vrei un răsfăț dulce fără să petreci ore întregi în bucătărie, atunci deserturile rapide care nu necesită coacere sunt perfecte. Le poţi prepara în doar câteva minute. Pentru această prăjitură cu biscuiţi şi caramel poţi face şi glazură de ciocolată, dar nu este neapărat necesar, pentru că este delicioasă şi fără glazură.

Îţi plac nucile? Taie grosier câteva şi pune-le pe prăjitură sau în crema de caramel. Blatul de biscuiţi poate fi decorat şi cu bezea care va da o notă ușor crocantă desertului. Deasupra poţi să razi ciocolata preferată. De asemenea, vei obţine ceva deosebit dacă le combini pe toate.

În privinţa biscuiților necesari pentru blat, o opţiune bună este să alegi biscuiți simpli, dar poţi pune şi biscuiţi subțiri și crocanți cu unt. Sunt la fel de buni şi biscuiţii cu ovăz, cei cu cacao sau fursecurile.                                     

Ingrediente pentru prăjitura cu biscuiţi şi caramel

500 g biscuiţi simpli 

Pentru crema de caramel: 

1 l lapte cald 

4 gălbenuşuri 

100 g zahăr pudră 

1 plic zahăr vanilat 

100 g zahăr tos 

50 ml apă caldă 

Pentru glazură: 

100 g ciocolată cu lapte 

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat

Cum să prepari prăjitura cu biscuiţi şi caramel

Într-o tavă dreptunghiulară, aşezi un strat de biscuiţi, unii lângă alţii.

Pentru cremă, caramelizezi zahărul, apoi torni apa caldă şi laşi la fiert la foc mic până la dizolvarea caramelului. Amesteci laptele cald cu zahărul vanilat, apoi încorporezi în el caramelul.

Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Peste ele, se pune compoziţia cu caramel. Amesteci şi pui totul pe foc mic până se îngroaşă, fără a lăsa să fiarbă. Cu o treime din această cremă acoperi biscuiţii aşezaţi în tavă. Aşezi încă un strat de biscuiţi şi adaugi jumătate din crema rămasă.

Vezi şi: Desert rapid şi fără coacere. Napolitană cu caramel şi ciocolată

Repeţi procedura încă dată, apoi acoperi crema cu un ultim strat de biscuiţi.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi untul pe foc mic. O întinzi peste biscuiţi şi dai prăjitura la frigider peste noapte. Decorezi după imaginaţie la servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg