Prăjitura Snickers, desertul ideal cu care să te lauzi în faţa musafirilor

1 84527 original jpg jpeg

Prăjitura Snickers este ideală pentru masa de Crăciun. Are un blat de nucă delicios, apoi glazură de ciocolată, cremă de caramel şi încă o glazură. Suna bine, nu-i aşa? Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat de nucă:

- 8 albuşuri

- 8 linguri de zahăr

- 250 gr nucă măcinată

- 4 linguri făină

- 1 linguriţă praf de copt

Glazură cu ciocolată albă:

- 250 gr ciocolata albă

- 2 linguri ulei

Cremă caramel:

- 12 linguri zahăr

- 250 gr unt

- 8 gălbenuşuri

- 250 gr alune crude, nesărate

Glazură cu ciocolată amăruie:

- 250 gr ciocolată amăruie

- 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul până ce acesta se topeşte. Se toarnă nuca măcinată amestecată cu făină şi praful de copt. Încorporăm uşor cu ajutorul unui tel şi punem compoziţia în tavă tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu puţin unt. Se nivelează bine şi se lasă in cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 30 minute.

image

Glazura de ciocolată albă se obţine topind la Bain-Marie ciocolată împreună cu uleiul. O turnam peste blatul răcit complet. Dăm tavă la frigider pentru cel puţîn jumătate de ora până ce stratul de ciocolată s-a întărit. 

Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahăr la topit, amestecând permenent astfel încât să nu se ardă pe alocuri căci devine amar. Se adaugă untul şi se lasă la foc mic până la înglobarea completă. Amestecăm cele 4 linguri de zahăr rămase cu gălbenuşurile şi le turnam peste amestecul de zahăr şi unt. Punem şi alunele pe care le-am prajt puţîn, să aibă gust mai intens. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroaşe.  

image

O lăsăm la răcit, apoi o turnam peste glazura de ciocolată albă. Atenţie! Ambele trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund. 

Sursă: bucataras.ro