Desert rapid. Prăjitură uşoară, de casă cu mousse de ciocolată

Deserturile cu mousse de ciocolată sunt ușor de realizat în propria bucătărie și oricine le poate face. Singurul truc este să ai grijă atunci când combini ingredientele.

image

Nu lăsa numele francez să te păcălească! Mousse-ul de ciocolată este unul dintre deserturile cel mai ușor de făcut. Dacă ai câteva ingrediente de bază, un mixer şi o spatulă poți face un mousse de ciocolată de casă foarte bun și nu-ţi va lua prea mult. Această rețetă de prăjitură cuprinde şi un blat, ca bază, plus o glazură de ciocolată. Pentru a spori aroma, poţi pune şi cafea solubilă. Încearcă şi adaptează reţeta pentru a se potrivi gusturilor tale sau ale celor dragi ţie!

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat:

4 ouă

150 g zahăr pudră

125 ml ulei

125 ml apă minerală

2 linguriţe esenţă de rom

150 g făină

4 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru mousse:

200 ml smântână pentru frişcă

100 g zahăr

230 g ciocolată cu lapte

40 g unt

50 ml apă

3 gălbenuşuri

Pentru decor:

2 tablete ciocolată cu lapte

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci ouăle cu zahărul, torni treptat uleiul, apa minerală şi esenţa de rom. Pui făina amestecată cu cacaua şi praful de copt şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru o jumătate de oră. La final, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

După ce blatul s-a răcit, tai cu un pahar rondele din blat. Pentru mousse, baţi smântâna pentru frişcă. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr şi omogenizezi.

Vezi şi: Cheesecake cu mousse de ciocolată

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul şi amesteci. Separat, pui pe foc mic apa şi restul de zahăr şi o laşi la fiert până se îngroaşă puţin. Mixezi gălbenuşurile la viteză mare până ce îşi triplează volumul, încorporezi amestecul de zahăr, ciocolata topită, apoi frişca, cu mişcări uşoare. La final, acoperi cu mousse fiecare bucată de blat.

După ce dai o formă rotundă, acoperi fiecare bucată cu un strat de ciocolată cu lapte topită pe baie de aburi, apoi le introduci în frigider, peste noapte. Ornezi cu frunze proaspete de mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg
somn (1) jpg
La ce pericole te expui atunci când usuci hainele în apartament jpg
Placinta cu bezea si lamaie  Sursa foto shutterstock 721640803 jpg