Desert rapid. Prăjitură uşoară, de casă cu mousse de ciocolată

Deserturile cu mousse de ciocolată sunt ușor de realizat în propria bucătărie și oricine le poate face. Singurul truc este să ai grijă atunci când combini ingredientele.

image

Nu lăsa numele francez să te păcălească! Mousse-ul de ciocolată este unul dintre deserturile cel mai ușor de făcut. Dacă ai câteva ingrediente de bază, un mixer şi o spatulă poți face un mousse de ciocolată de casă foarte bun și nu-ţi va lua prea mult. Această rețetă de prăjitură cuprinde şi un blat, ca bază, plus o glazură de ciocolată. Pentru a spori aroma, poţi pune şi cafea solubilă. Încearcă şi adaptează reţeta pentru a se potrivi gusturilor tale sau ale celor dragi ţie!

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat:

4 ouă

150 g zahăr pudră

125 ml ulei

125 ml apă minerală

2 linguriţe esenţă de rom

150 g făină

4 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru mousse:

200 ml smântână pentru frişcă

100 g zahăr

230 g ciocolată cu lapte

40 g unt

50 ml apă

3 gălbenuşuri

Pentru decor:

2 tablete ciocolată cu lapte

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci ouăle cu zahărul, torni treptat uleiul, apa minerală şi esenţa de rom. Pui făina amestecată cu cacaua şi praful de copt şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru o jumătate de oră. La final, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

După ce blatul s-a răcit, tai cu un pahar rondele din blat. Pentru mousse, baţi smântâna pentru frişcă. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr şi omogenizezi.

Vezi şi: Cheesecake cu mousse de ciocolată

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul şi amesteci. Separat, pui pe foc mic apa şi restul de zahăr şi o laşi la fiert până se îngroaşă puţin. Mixezi gălbenuşurile la viteză mare până ce îşi triplează volumul, încorporezi amestecul de zahăr, ciocolata topită, apoi frişca, cu mişcări uşoare. La final, acoperi cu mousse fiecare bucată de blat.

După ce dai o formă rotundă, acoperi fiecare bucată cu un strat de ciocolată cu lapte topită pe baie de aburi, apoi le introduci în frigider, peste noapte. Ornezi cu frunze proaspete de mentă.

FOTO: Shutterstock