Pulpe picante - reţetă gustoasă

1 73609 original jpg jpeg

Combinaţia de carne de pui, roşii, boia şi ardei iute este pur şi simplu irezistibilă dacă iubeşti mâncărurile picante. Potriveşte gustul după preferinţele tale şi condimentează pulpele înainte de a le scălda în acest sos delicios cu legume.

Ai nevoie de

2 pulpe de pui

1 linguriţă boia dulce

½ linguriţă boia iute

sare

2-3 linguri ulei

Pentru sosul picant

1 ceapă potrivită,tocată

1 ardei gras roşu,tăiat cubuleţe

1-2 ardei iuţi,mărunţiţi

5-6 căţei de usturoi

¼ linguriţă piper roşu măcinat,opţional

1 praf sare

3-4 roşii,cubuleţe

3 linguri pastă de tomate

Preparare

Tai pulpele şi le condimentezi pe ambele părţi cu cele 2 tipuri de boia amestecate,în prealabil,şi sare,după gust.

dd48db8a9218c19c81c9812b9c3afb71 jpg jpeg

Încingi uleiul şi rumeneşti pulpele pe ambele părţi. Le scoţi pe hârtie absorbantă,ca să se scurgă excesul de grăsime şi le dai deoparte câteva minute.

eb6fad3248274343fbbe188347bcf544 jpg jpeg

Adaugi ceapa în acelaşi ulei,ardeiul gras şi ardeiul iute şi le căleşti 2 minute. Pui 2-3 căţei de usturoi mărunţiţi,piperul roşu,sare,şi mai ţii pe foc 1 minut. Adaugi roşiile,pasta de tomate şi mai pui sare.

c7fbe0b144df09253e3378853cbd659f jpg jpeg

Aşezi pulpele peste sos,zdrobeşti usturoiul rămas şi amesteci ca să se combine aromele. Fierbi,la foc mic,până când carnea se străpunge uşor cu furculiţa.

27b98d0646ed68e99af32b5805903dee jpg jpeg

Foto:Profimedia