Ravioli cu nuci, reţeta pas cu pas
![1 78281 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/fc3fe015-c8df-4e6a-9e05-d6945246d67f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D584%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Pentru zilele în care vrei să îţi răsfeţi papilele gustative cu un desert italian, prepară această reţetă delicioasă de paste umplute cu cremă de nuci!
Dificultate medie/ Preparare 1h / 3-4 porţii
Ai nevoie de
Pentru aluat
300 g făină
1 praf de sare
2 ouă
3 linguri ulei
½ cană apă
Pentru umplutură
500 g nucă
100 ml lapte
2-3 linguri de miere
Pentru sos
1 l lapte
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
esenţă de vanilie, după gust
Mod de preparare
Pasul 1
![profimedia 0235939864 jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/fa727984-e14d-42dd-8028-3383ac7ef728/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Pentru aluat, cerni făina. Separat, baţi ouăle , adaugi apa, uleiul şi sarea şi amesteci bine. Presari treptat făina şi frămânţi aluatul până devine neted. Îl laşi să se odihnească 10 minute.
Pasul 2
![profimedia 0235939769 jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6e7aea5d-50d5-4f8e-84e0-06dac9574b67/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Macini miejii de nucă la blender. Adaugi mierea şi laptele călduţ şi mixezi până când se omogenizează şi îi laşi deoparte.
Pasul 3
![profimedia 0235939437 jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-4/4457ac18-eda9-4984-8147-4bb298ec7bc3/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Împarţi aluatul în 2 bucăţi egale. Întinzi prima foaie şi crestezi uşor pătrate. Aşezi în mijlocul fiecăruia o linguriţă de nuci şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat. Tai ravioli şi îi pui la fiert într-un vas cu apă fierbinte, 5-6 minute, până se ridică la suprafaţă.
Pasul 4
![profimedia 0235939285 jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-1/1e033843-1b50-47e9-8b10-c9389f72e4c7/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Scoţi ravioli şi îi laşi la scurs. Pentru sos, baţi gălbenuşurile cu zahărul până când compoziţia devine deschisă la culoare şi îşi măreşte volumul. Adaugi esenţa de vanilie şi laptele călduţ. Omogenizezi şi aşezi pe baie de aburi şi amesteci 10 minute, până se îngroaşă. Serveşti ravioli cu sos.