Reţeta de gogoşi munteneşti a lui Radu Anton Roman. Pufoase şi delicioase de-ţi lingi degetele

1 82815 original jpg jpeg

Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, ne-a lasat o reţeta simplă de gogoşi care te va cuceri de la prima înghiţitură. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi se pregătesc imediat. Vor deveni preferatele familiei tale. 

Reţeta lui Radu Anton Roman de gogoşi este una muntenească, specială, după cum spune chiar el: “Gogoşile munteneşti bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal şi preanobilul cozonac de Moldova, fără să-şi găsească loc potrivit".

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • două linguri de unt
  • sare
  • lapte cât cuprinde
  • o lingură de drojdie

Mod de preparare:

„Se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ, drojdie, o linguriţă de zahăr şi ceva faină şi se lasă la cald, să învie şi să crească. După ce s-a facut mare, maiaua se amestecă cu toate cele ramase, cât să iasă o cocă potrivită – se lasă la cald un ceas, să se-nfoaie. Se întinde foaie groasa de-un deget, se mai uită de ea un pic, câteva minute, să se odihnească, apoi se taie bucăţi rotunde (înmuiati gura unui pahar subţire în faină) şi iar se lasă să sporească. Se încinge ulei destul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi”.

Gogoşile se servesc calde, "ninse cu o avalanşă de zahăr pudră”. Le puteţi adăuga dulceaţă, ciocolată sau orice vă place. Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de această reţetă!

Sursa: secretele.com