Reţetă festivă: Tort delicios de cacao şi frişcă cu căpşuni

1 73483 original jpg jpeg

Găteşte cu drag pentru cei dragi un tort decorat cu alune şi căpşuni. Vor fi încântaţi!

Ai nevoie de

Pentru blat

7 ouă

75 g cacao

200 g făină

200 g zahăr

50 g unt

1 linguriţă praf de copt

100 ml compot

Pentru cremă

700 g frişcă

4 linguri nuci măcinate

alune de pădure

căpşuni

Cum se prepară

Mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi untul topit şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit în cuptor,apoi îl împarţi în jumătate.

Baţi frişca şi pui jumătate din ea peste prima foaie de blat însiropată cu compot,aşezi o doua foaie,o însiropezi şi îmbraci tortul în frişca rămasă. Presari nuca măcinată şi decorezi tortul cu alune şi căpşuni.

1 tort

Preparare 90’

Dificultate mare