Reţetă gustoasă: Peşte la cuptor cu legume

Dacă cineva din familie este nevoit să ţină dietă, inspiră-te din această reţetă. Peştele cu legume este gustos, are puţine calorii şi e foarte uşor de realizat.
Ai nevoie de
1 kg peşte alb
4 căţei de usturoi,pisaţi
1 dovlecel
sare,după gust
piper,după gust
2 roşii
½ legătură praz
1 lămâie
pătrunjel,după gust
5 linguri ulei
150 g brânză
Preparare
Cureţi peştele,îl speli,îl tai bucăţi şi îl usuci. Îl stropeşti cu zeama de la jumătate de lămâie,o lingură de ulei,condimentezi cu sare,piper şi usturoi pisat şi laşi la rece 10-15 minute.
Pui legumele tăiate într-un vas,presari sare şi piper,le amesteci cu restul de ulei,pui o parte din brânza rasă şi aşezi bucăţile de peşte. Dai tava la cuptorul încins,la foc potrivit,20 de minute,o scoţi,adaugi peste peşte restul de brânză şi o mai ţii încă 10 minute. Serveşti mâncarea decorată cu feliuţe de lămâie şi cu pătrunjel tăiat fin.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:„Căsuţă“ cu biscuiţi şi ciocolată