Reţetă în paşi. Hamburger suculent cu bacon crocant

Acest hamburger este perfect pentru zilele în care vrei să nu stai mult în bucătărie. În mai puţin de o oră ai şase porţii de hamburger. Completează-le cu garnitură de cartofi şi salată! Toţi cei dragi îţi vor recunoscători.

image

Această rețetă de burger cu bacon este preparatul potrivit atunci când îţi doreşti un hamburger savuros. În amestecul de carne poţi pune sosurile tale preferate cum ar fi sosul Worcestershire care aduce un plus de aromă. Descoperă cum să pregăteşti pas cu pas chiftelele şi cum să montezi acest hamburger suculent!

Ingrediente de care ai nevoie pentru 6 hamburgeri cu bacon

Pentru chiftele: 

750 g carne tocată de vită 

70 g pesmet 

1 ceapă 

1 ou 

50 g pătrunjel 

2 căței de usturoi 

1 linguriță sos Worcestershire 

1 lingurițe sos Tabasco, opțional 

sare 

piper 

2 linguri ulei de floarea-soarelui 

Te-ar mai putea interesa: Cei mai buni hamburgeri de pui preparaţi acasă

Pentru burger: 

6 chifle 

100 g bacon feliat 

150 g brânză cheddar 

100 g ketchup 

Mod de preparare

1. Pentru chiftele, amesteci carnea tocată cu pesmetul, oul, pătrunjelul tocat, ceapa tocată, usturoiul pisat și sosurile. Asezonezi cu sare și piper, după gust, și omogenizezi compoziția, apoi o împarți în șase porții egale.

2. Umezești mâinile și formezi șase chiftele mari, pe care le aplatizezi astfel încât să aibă aproximativ zece cm diametru și cincisprezece mm grosime.

Vezi și: Iată cum să faci chifle de hamburger!

3. Așezi chiftelele într-o tavă cu hârtie de copt și le dai la frigider treizeci de minute. Astfel chiftelele își vor păstra forma în timpul preparării și ingredientele vor avea timp să se aromeze. 

4. Încingi uleiul în tigaie și rumenești patru-cinci minute chiftelele pe fiecare parte. Ai grijă să le ții la frigider până le prepari.

5. După ce s-au rumenit, le scoți pe șervete de hârtie și pui în locul lor feliile de bacon, tăiate bucăți. Le ții până se rumenesc. 

6. Tai chifta pe jumătate și o ungi cu ketchup. Așezi câte o chiftea, apoi o felie de brânză, două bucăți de bacon și capacul la chiflă. Servești hamburgerul cu cartofi prăjiți. Repeți cu restul ingredientelor. 

FOTO: Shutterstock