Reţetă în paşi. Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă

Când eşti în căutarea unui preparat rapid şi reconfortant, te poţi baza de această reţetă de paste cu pui. Îţi arătăm cum să faci aceste paste pas cu pas!

image

Pur și simplu nu poţi refuza o porţie de paste cu ragu de pui. Este cremoasă, plină de fâșii suculente de pui rumenit. Dacă ţi-e teamă că te-ai putea îngrăşa atunci când incluzi în meniu preparate cu paste, află că, o cercetare recentă a arătat că, după răcire, pastele nu cresc glicemia la fel de mult. Cercetarea, realizată de o echipă de oameni de ştiinţă britanici condusă de Denise Robertson, nutriționist senior la Universitatea din Surrey, a măsurat nivelul zahărului din sânge după consumarea unui castron de paste timp de trei zile. Conform Healthyfood.com, masa le-a fost servită diferit de fiecare dată: caldă şi proaspătă gătită în prima zi, răcită în ziua a doua, răcită și reîncălzită în ziua a treia.

Nivelurile de zahăr din sânge ale participanților au fost măsurate la fiecare un sfert de oră timp de provocat cea mare creștere a nivelului de zahăr din sânge. Pastele răcite au produs o creștere puțin mai mică. Rezultatul surprinzător a fost obţinut în urma consumului de paste reîncălzite care au redus cu 50% creşterea rapidă a zahărului din sânge după masă.

Te-ar mai putea interesa: Budincă de cannelloni ca în Italia. Vezi cum s-o prepari pas cu pas!

Cercetătorii au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Dacă se face o diferență între consumul de paste reîncălzite față de pastele proaspăt gătite, s-ar putea spune că acelea răcite și reîncălzite nu cresc aportul caloric la fel de mult.

Ingrediente pentru patru porţii

500 g paste 

600 g piept de pui dezosat 

1 ceapă 

3 căței de usturoi 

30 ml ulei 

200 ml apă 

50 g fistic 

100 ml smântână pentru gătit 

sare 

Vezi și: Salată de paste cu legume. Reţetă de post, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină

Mod de preparare

Pasul 1

image

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. 

Pasul 2

image

Cureți ceapa și cățeii de usturoi și-i toci. Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa până devine sticloasă. Adaugi apoi usturoiul și-l lași un minut, amestecând constant pentru a nu se arde. 

Pasul 3

image

Toci pieptul de pui cât poți de mărunt, apoi îl pui în tigaie. Îl ții, amestecând constant, până scade zeama lăsată, apoi torni apa, condimentezi cu sare, după gust, acoperi tigaia și lași să fiarbă până se pătrunde carnea. 

Pasul 4

image

Toci fisticul și-l adaugi peste carne. Lași puțin la rumenit, apoi torni smântâna și mai lași să dea câteva clocote. Adaugi pastele și omogenizezi.  

Foto: Shutterstock