Reţeta lui chef Sorin Bontea pentru o friptură fragedă de miel. Se topeşte în gură!

Reţeta lui chef Sorin Bontea pentru o friptură fragedă de miel  Se topeşte în gură! jpeg

Chef Sorin Bontea, unul dintre cei trei juraţi de la emisiunea "Chefi la cuţite", dezvăluie care este secretul său pentru o friptură fragedă de miel.

Pentru această reţetă nu aveţi nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este unul spectaculos. Friptura se va topi în gură!

Care este secretul lui Sorin Bontea pentru o friptură fragedă de miel? Vinul roşu sec! 

„Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşează pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. Se stropeşte totul cu vin roşu. Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. 

friptura de miel jpg jpeg

Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os. Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde”, a dezvăluit cheful.

Încearcă şi această reţetă de cotlet de miel cu ierburi aromatice sau cea de drob de miel, reţeta lui Radu Anton Roman.