Reţetă rapidă, de primăvară. Salată de crudități
Ţi-e dor de o porţie generoasă de salată de crudităţi? În următoarea perioadă, este chiar recomandat să renunţi la preparatele mai grele şi să profiţi de trufandale şi legume, pentru a-ţi oferi un plus de energie la început de sezon cald.
Ridichile roşii de primăvară oferă o mulţime de beneficii nutriţionale, sunt prietenoase cu silueta şi taie apetitul. Iată de ce e bine să le consumi! Dacă eşti la cură de slăbire, te va bucura să afli că o sută de grame de ridichi au doar 15 calorii. Îţi oferă 0,6 g de proteine, 2,6 g de glucide, 0,3 g de lipide, precum şi o mulţime de fibre (1,2 g, necesarul zilnic fiind de 30 g). Sunt şi sursă importantă de sodiu (12 mg) şi de potasiu (243 mg). Îţi oferă şi vitamina C (23 mg), B9 (50 mg), fibre necesare unui tranzit intestinal bun şi unei siluete frumoase. Ai atâtea motive să le introduci în dieta ta. De aceea, îţi propunem această salată de crudităţi care conţine ridichi, dar şi ceapă verde, salată verde, castravete.
Ingrediente pentru două porţii
6 ridichi
1 salată verde
1 castravete
1 ceapă verde
50 ml iaurt grecesc
sare
mărar
semințe in
Te-ar mai putea interesa: Ai renunţat la carne? Salata cu cartofi n-ar trebui să-ţi lipsească din meniu!
Mod de preparare
Speli legumele și le scurgi. Feliezi castravetele și ridichile, toci ceapa verde și salata și amesteci ingredientele.
Vezi și: Salată de paste cu legume. Reţetă de post, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină
Adaugi iaurtul grecesc, pui mărar tocat, după gust, și condimentezi cu sare. Opțional, presari pe deasupra semințe de in.
FOTO: Shutterstock