Reţeta zilei: Budincă de orez

1 72286 original jpg jpeg

Această budincă de orez este un deliciu atât caldă cât şi rece. Uite cât de simplu se prepară!

De ce ai nevoie pentru budincă de orez

200 g orez

600 ml supă de legume

4 morcovi

250 g şuncă

100 g caşcaval ras

2-3 linguri ulei

1 ou

50 g caşcaval

Cum se prepară budincă de orez

Fierbi orezul spălat în supa de legume 2-3 minute,apoi stingi focul,acoperi vasul cu un capac şi laşi 10 minute să se înmoaie boabele de orez. Separat,fierbi morcovii curăţaţi în apă,îi scurgi şi-i tai făşii. Tai şunca cubuleţe. Ungi cu ulei o formă rotundă,aşezi un strat de orez,făşii de morcovi şi cubuleţe de şuncă. Adaugi restul de orez şi nivelezi. Ungi budinca cu ou şi o dai la cuptor până când se rumeneşte,o scoţi,presari caşcavalul ras şi o mai ţii la cuptor 5 minute.