Reţeta zilei: Cheesecake cu clementine

1 72747 original jpg jpeg

Dacă îţi place gustul acrişor al citricelor, atunci sigur vei iubi acest cremos cheesecake cu clementine, ce îţi va oferi o savoare deosebită şi te va împiedica să te opreşti la o singură felie de prăjitură.

De ce ai nevoie pentru cheesecake cu clementine

350 g biscuiţi digestivi pisaţi

3 linguri zahăr

100 g unt topit

400 g cremă de brânză,la temperatura camerei

400 g mascarpone,la temperatura camerei

250 g zahăr

2 linguri suc de lămâie

1 plic zahăr vanilat

4 ouă

300 ml suc proaspăt de clementine

100 g zahăr

1 plic gelatină

Cum se prepară cheesecake cu clementine

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o formă rotundă de tort. Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul,după care adaugă untul topit şi amestecă până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Aşază blatul în formă,inclusiv pe margini,şi dă-l la cuptor 10-12 minute. Lasă să se răcorească.

Mixează crema de brânză cu mascarpone şi zahăr,amestecând până se omogenizează. Încorporează zeama de lămâie şi zahărul vanilat,iar la final ouăle,unul câte unul. Pune umplutura peste blat şi nivelează. Dă prăjitura la cuptor pentru aproximativ o oră,la foc mic,după care las-o să se răcească. Dizolvă gelatina în jumătate din cantitatea de suc de clementine,pune restul de suc,zahărul şi amestecă. Toarnă jeleul peste prăjitură şi ţine la frigider 4-5 ore. Scoate prăjitura din formă înainte să o serveşti.