Reţeta zilei. Melcişori cu brânză de vaci, perfecţi pentru pretenţioşi
Aceasta este una dintre acele deserturi sau gustări simple, de acasă care sunt făcute pentru a mulțumi chiar și pe cei mai greu de mulţumit, cum sunt copiii care tânjesc după dulciuri cu gust intens.
Melcişorii cu brânză de vaci, numiţi Tiropita în bucătăria grecească, sunt delicioşi şi, pe cât de rapid se prepară, pe atât de uşor dispar de pe platou. Crocanţi şi cremoşi, sunt gata în circa 20-30 de minute. De asemenea, sunt gustarea perfectă îndeosebi pentru cei care au nevoie de un plus de calciu. Îl conţine din plin brânza de vaci.
Ingrediente necesare pentru melcişori cu brânză
1 pachet aluat foitaj
5 ouă
800 g brânză de vaci
100 g stafide
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
200 g unt
100 g smântână
Te-ar mai putea interesa: Clătite cu brânză de vaci şi fără făină. Sunt moi şi pufoase!
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Separat, amesteci brânza de vaci bine scursă cu ouăle şi stafidele.
Desprinzi 3-4 foi de plăcintă. Ungi fiecare foaie cu unt topit şi le acoperi cu o parte din umplutură.
Vezi şi: Cornuri cu brânză dulce
Le rulezi şi le dai formă de melc. Procedezi asemănător cu restul foilor şi compoziţiei.
Tapetezi o tavă în care aşezi melcii cu brânză. Amesteci smântâna şi ouăle rămase, apoi ungi fiecare melc cu acest amestec. Introduci tava în cuptor şi laşi melcii să se rumenească.
FOTO: Shutterstock