Reţeta zilei. Melcişori cu brânză de vaci, perfecţi pentru pretenţioşi

Aceasta este una dintre acele deserturi sau gustări simple, de acasă care sunt făcute pentru a mulțumi chiar și pe cei mai greu de mulţumit, cum sunt copiii care tânjesc după dulciuri cu gust intens.

image

Melcişorii cu brânză de vaci, numiţi Tiropita în bucătăria grecească, sunt delicioşi şi, pe cât de rapid se prepară, pe atât de uşor dispar de pe platou. Crocanţi şi cremoşi, sunt gata în circa 20-30 de minute. De asemenea, sunt gustarea perfectă îndeosebi pentru cei care au nevoie de un plus de calciu. Îl conţine din plin brânza de vaci.

Ingrediente necesare pentru melcişori cu brânză

1 pachet aluat foitaj

5 ouă

800 g brânză de vaci

100 g stafide

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

200 g unt

100 g smântână

Te-ar mai putea interesa: Clătite cu brânză de vaci şi fără făină. Sunt moi şi pufoase!

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Separat, amesteci brânza de vaci bine scursă cu ouăle şi stafidele.

Desprinzi 3-4 foi de plăcintă. Ungi fiecare foaie cu unt topit şi le acoperi cu o parte din umplutură.

Vezi şi: Cornuri cu brânză dulce

Le rulezi şi le dai formă de melc. Procedezi asemănător cu restul foilor şi compoziţiei.

Tapetezi o tavă în care aşezi melcii cu brânză. Amesteci smântâna şi ouăle rămase, apoi ungi fiecare melc cu acest amestec. Introduci tava în cuptor şi laşi melcii să se rumenească.

FOTO: Shutterstock