Reţeta zilei: Orez cu lapte la pahar

Un desert simplu si bun, acum într-o noua perezentare.
De ce ai nevoie pentru budincă de lapte cu orez
600 ml lapte
100 g orez
50 g zahăr
1 praf sare
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la ½ lămâie
½ portocală
1 mandarină
1 piersică mică
2 căpşuni
Cum se prepară budincă de lapte cu orez
Speli orezul. Fierbi în laptele cald,adaugi zahărul,sarea,coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Amesteci uşor şi adaugi orezul şi fierbi la foc mic,amestecând din când în când ca să nu se prindă. Când e gata,îl laşi să se mai răcească.
Speli piersica,o tai cubuleţe,apoi cureţi portocala şi mandarina şi le tai în bucăţi mici. Pui orezul în 2 pahare înalte,pe care le umpli pe jumătate. Peste stratul de orez,aşezi fructele tăiate şi câteva cubuleţe de căpşuni spălate în prealabil. Umpli paharele cu restul de orez şi decorezi,după preferinţă,cu bucăţele de portocală,mandarină,piersică şi de căpşuni. Serveşti desertul cald.
































