Reţeta zilei: Prăjitură cu gem şi frişcă

1 72834 original jpg jpeg

Prepară-le celor dragi un desert delicios cu mac. Acestă prăjitură cu gem şi frişcă este un adevărat răsfăţ, atât pentru pitici, cât şi pentru bunici.

Ai nevoie de

Pentru blat

8 albuşuri

150 g zahăr

100 g mac

100 g nucă

2 linguri cacao

4 linguri făină

1 plic praf de copt

Pentru cremă

100 g gem

300 g frişcă

2 pere

zeamă de lămâie

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi macul,nuca măcinată,făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit.

Întinzi peste blat gemul,pui frişca bătută şi din loc în loc aşezi felii de pere stropite cu zeamă de lămâie.

Foto:Profimedia