Reţeta zilei: Prăjitură cu gem şi frişcă

Prepară-le celor dragi un desert delicios cu mac. Acestă prăjitură cu gem şi frişcă este un adevărat răsfăţ, atât pentru pitici, cât şi pentru bunici.
Ai nevoie de
Pentru blat
8 albuşuri
150 g zahăr
100 g mac
100 g nucă
2 linguri cacao
4 linguri făină
1 plic praf de copt
Pentru cremă
100 g gem
300 g frişcă
2 pere
zeamă de lămâie
Preparare
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi macul,nuca măcinată,făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit.
Întinzi peste blat gemul,pui frişca bătută şi din loc în loc aşezi felii de pere stropite cu zeamă de lămâie.
Foto:Profimedia