Reţeta zilei: Sfeclă roşie pane

Dacă îţi place sfecla roşie, dar nu vrei s-o consumi ca salată, poţi încerca reţeta pe care ţi-o propunem.
Ai nevoie de
3 sfecle roşii
1 ou
200 g făină
400 ml bere rece
5 cuburi de gheaţă
sare
ulei,pentru prăjit
cartofi natur
sos de iaurt cu usturoi
piper
pătrunjel
Mod de preparare
Speli sfeclele şi le coci în cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le descojeşti şi tai bucăţi,având grijă ca la final acestea să aibă o formă rotundă.
Baţi oul cu sare,adaugi berea rece,făina şi omogenizezi. La final pui cuburile de gheaţă. Încingi uleiul în tigaie,înfigi o scobitoare în bucăţile de sfeclă şi le treci prin aluat. Le aşezi în tigaie şi le laşi până când se rumenesc pe toate părţile. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Le serveşti cu sos de iaurt cu usturoi,cartofi natur şi presari pe desupra piper şi pătrunjel tocat.