Reţeta zilei - Supă de conopidă

În zilele reci de iarnă, o supă de conopidă hrănitoare te încălzeşte şi-ţi dă energie.
Ai nevoie:
1 conopidă
2 morcovi
1 legătură ceapă verde
3 căţei usturoi
2 linguri ulei
1 ţelină
150 g mazăre
1,5 l apă
sare
piper
Preparare:
Desfaci conopida bucheţele şi tai morcovii şi ţelina. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti ceapa verde tocată,păstrând câteva frunze pentru ornat. Adaugi şi usturoiul tăiat felii subţiri.
Căleşti 1 minut,şi apoi pui morcovii şi ţelina. Torni 1 litru de apă şi laşi să fiarbă la foc potrivit,15 minute,apoi,adaugi conopida,mazărea şi potriveşti de sare şi piper.
Torni şi restul de apă şi laşi să fiarbă 20-25 de minute. Serveşti caldă cu frunze de ceapă tocate.
Sursă foto:Profimedia
































