Reţeta zilei: Supă de legume cu sos pesto
Atunci când ai poftă de mâncăruri light, care să nu îţi pice greu la stomac, de ce nu încerci această reţetă delicioasă? Supa de legume cu sos pesto este un adevărat răsfăţ şi te va ajuta să te încălzeşti în zilele reci de iarnă.
Ai nevoie de
Pentru supă
1 dovlecel
200 ml suc de roşii
200 g mazăre
2 cepe
apă
1 ardei
200 g fasole verde
50 g paste
3 linguri ulei
1 praf de sare
pătrunjel tocat
Pentru sosul pesto
50 g frunze de pătrunjel
50 g nuci
50 g parmezan ras
3-4 linguri ulei
2 căţei de usturoi
sare
Preparare
Cureţi cepele,le toci şi le aşezi într-o oală împreună cu dovlecelul şi ardeiul,tăiate cubuleţe. Pui mazărea şi fasolea verde,torni apă atât cât să le acopere şi laşi legumele să fiarbă. Când se înmoaie,adaugi pastele,sarea,torni uleiul,sucul de roşii şi laşi să clocotească.
Pui toate ingredientele pentru sosul pesto în blender şi le pasezi. Serveşti supa cu sos pesto şi pătrunjel tocat.
Foto:Profimedia