Reţeta zilei: Supă de legume cu sos pesto

1 72940 original jpg jpeg

Atunci când ai poftă de mâncăruri light, care să nu îţi pice greu la stomac, de ce nu încerci această reţetă delicioasă? Supa de legume cu sos pesto este un adevărat răsfăţ şi te va ajuta să te încălzeşti în zilele reci de iarnă.

Ai nevoie de

Pentru supă

1 dovlecel

200 ml suc de roşii

200 g mazăre

2 cepe

apă

1 ardei

200 g fasole verde

50 g paste

3 linguri ulei

1 praf de sare

pătrunjel tocat

Pentru sosul pesto

50 g frunze de pătrunjel

50 g nuci

50 g parmezan ras

3-4 linguri ulei

2 căţei de usturoi

sare

Preparare

Cureţi cepele,le toci şi le aşezi într-o oală împreună cu dovlecelul şi ardeiul,tăiate cubuleţe. Pui mazărea şi fasolea verde,torni apă atât cât să le acopere şi laşi legumele să fiarbă. Când se înmoaie,adaugi pastele,sarea,torni uleiul,sucul de roşii şi laşi să clocotească.

Pui toate ingredientele pentru sosul pesto în blender şi le pasezi. Serveşti supa cu sos pesto şi pătrunjel tocat.

Foto:Profimedia