Reţeta zilei - Tartă cu cremă de lămâie

Descoperă secretele unei tarte uşoare, cu lămâie!
Ai nevoie de:
Pentru blat
100 g unt topit
250 g biscuiţi cu un conţinut mare de cacao
Pentru cremă
4 ouă
100 g zahăr
coajă rasă de la 1 lămâie
100 ml vin alb
zeamă de la 2 limete
Pentru bezea
8 linguri zahăr
4-5 albuşuri
zeamă de lămâie
felii de limetă,pentru decor
Preparare:
Pisezi biscuiţii fin şi-i amesteci cu untul topit,până obţii un aluat uşor de modelat,pe care îl întinzi uniform într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt şi îl laşi la rece 30 de minute.
Pentru crema de lămâie,separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie aproximativ 3 minute,până la omogenizare. Adaugi zeama de lămâie,vinul alb şi fierbi pe baie de aburi,amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
Pentru bezea,baţi albuşurile spumă cu puţină zeamă de lămâie,într-un bol. Adaugi treptat zahărul,câte o lingură,şi omogenizezi până se dizolvă complet. Baţi în continuare până obţii o spumă tare.
Torni crema de lămâie peste blatul de tartă,o nivelezi şi pui bezeaua. Dai tava la cuptor,la foc potrivit,până când se rumeneşte frumos. Laşi să se răcorească şi o decorezi după imaginaţie,cu câteva feliuţe de limetă. O ţii la frigider câteva ore înainte de servire.
































