Reţeta zilei: Tocăniţă de porc cu arpagic

1 72403 original jpg jpeg

Nu ţii post, însă nu mai ştii ce să găteşti bun şi consistent pentru ai tăi? Îţi propunem un fel de mâncare clasic, din bucătăria tradiţională, care va fi apreciat în special de gurmanzi.

Ingrediente de care ai nevoie:

500 g pulpă de porc,

100 g arpagic,

150 g mazăre congelată,

100 ml vin roşu,

200 ml apă,

1 lingură pastă de tomate,

2 linguri ulei,

sare,piper,

3-4 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Tai carnea de porc cubuleţe şi o căleşti în uleiul încins pe toate părţile.

Torni vinul şi apa,acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit până când se înmoaie carnea.

Adaugi mazărea,arpagicul curăţat,pasta de tomate,usturoiul zdrobit şi condimentezi cu sare şi piper,după gust.

Este gata când ceapa este fiartă şi sosul a scăzut.

2 porţii

Preparare 50’

Dificultate medie