Reţeta zilei - Tort sărat cu brânză şi somon

1 72664 original jpg jpeg

Iată un altfel de antreu pentru masa de Revelion! Tortul sărat va face senzaţie în mod sigur!

Ai nevoie de:

1 clătită sărată

600 g cremă de brânză

400 g cremă de unt cu smântână

150 g somon

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

1 legătură ceapă verde

50 g nuci zdrobite

100 g măsline feliate

5-6 roşii uscate,tăiate

2 ouă fierte,feliate

Pentru decor

pătrunjel tocat

nuci zdrobite

Preparare:

Amesteci crema de brânză cu crema de unt cu smântână până la omogenizare şi o împarţi în două cantităţi egale. Aşezi o clătită sărată într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. Adaugi jumătate din crema de brânză şi o nivelezi.

Presari ceapa verde,mărarul şi pătrunjelul tăiate fin.

Aşezi din loc în loc bucăţile de somon,presari nucile,măslinele,roşiile uscate şi feliile de ouă. Torni restul de cremă şi o nivelezi.

Dai la frigider 2 ore,detaşezi pereţii şi decorezi,după imaginaţie,cu pătrunjel tocat şi nuci zdrobite.