Reţeta zilei - Tort sărat cu brânză şi somon
Iată un altfel de antreu pentru masa de Revelion! Tortul sărat va face senzaţie în mod sigur!
Ai nevoie de:
1 clătită sărată
600 g cremă de brânză
400 g cremă de unt cu smântână
150 g somon
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
50 g nuci zdrobite
100 g măsline feliate
5-6 roşii uscate,tăiate
2 ouă fierte,feliate
Pentru decor
pătrunjel tocat
nuci zdrobite
Preparare:
Amesteci crema de brânză cu crema de unt cu smântână până la omogenizare şi o împarţi în două cantităţi egale. Aşezi o clătită sărată într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. Adaugi jumătate din crema de brânză şi o nivelezi.
Presari ceapa verde,mărarul şi pătrunjelul tăiate fin.
Aşezi din loc în loc bucăţile de somon,presari nucile,măslinele,roşiile uscate şi feliile de ouă. Torni restul de cremă şi o nivelezi.
Dai la frigider 2 ore,detaşezi pereţii şi decorezi,după imaginaţie,cu pătrunjel tocat şi nuci zdrobite.