Salată italiană, un răsfăţ de post cu sfeclă şi portocale

Îţi prezentăm o combinaţie clasică, după o reţetă italiană: gustul dulce sfeclei roşii, alături de gustul acrişor al portocalelor şi aroma măslinelor vor da o savoare aparte acestei salate de post. Iar dressingul este cel care leagă toate aceste arome inconfundabile.
Salată italiană cu sfeclă şi portocale – Ingrediente
6 sfecle potrivite (galbene sau roşii sau amestecate),spălate foarte bineulei de măslinesare grunjoasăpiper negru măcinat4 portocale1 cicoare roşie mică,dată prin răzătoare70 g măsline negre,fără sâmburi½ legătură pătrunjel verde,tocat
Pentru sosul vinaigrette
60 ml oţet din vin alb
½ linguriţă muştar de Dijon
1 ceapă mică,tocată
sare grunjoasă
piper negru măcinat
80 ml ulei de măsline