Salată italiană, un răsfăţ de post cu sfeclă şi portocale

1 73673 original jpg jpeg

Îţi prezentăm o combinaţie clasică, după o reţetă italiană: gustul dulce sfeclei roşii, alături de gustul acrişor al portocalelor şi aroma măslinelor vor da o savoare aparte acestei salate de post. Iar dressingul este cel care leagă toate aceste arome inconfundabile.

Salată italiană cu sfeclă şi portocale – Ingrediente

6 sfecle potrivite (galbene sau roşii sau amestecate),spălate foarte bineulei de măslinesare grunjoasăpiper negru măcinat4 portocale1 cicoare roşie mică,dată prin răzătoare70 g măsline negre,fără sâmburi½ legătură pătrunjel verde,tocat

Pentru sosul vinaigrette

60 ml oţet din vin alb

½ linguriţă muştar de Dijon

1 ceapă mică,tocată

sare grunjoasă

piper negru măcinat

80 ml ulei de măsline

Citeşte mai multe despre modul de preparare a salatei italiene cu sfeclă şi portocală pe clickpoftabuna.ro