Secretul murăturilor în saramură - cum le prepari ca să rămână tari şi crocante
Dacă nu ţi-ai umplut cămara cu murături şi vrei să te pregăteşti din plin pentru iarnă îţi propunem să descoperi secretul murăturilor în saramură.
Murăturile n-ar trebui să lipsească din casa niciunei gospodine, mai ales că merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii şi au şi proprietăţi curative.
Fie că vrei să pui la murat gogoşari, castraveţi ori alte legume, dacă vrei să rămână tari trebuie să adaugi câţiva căţei de usturoi, care vor da o aromă aparte murăturilor.
Reţeta de post pe care o faci în 15 minute. Cartofi cu sos de muştar, un deliciu
De asemenea, atunci când alegi să pregăteşti murături în sare nu încălzi saramura, întrucât doar aşa vor rămâne crocante.
Potrivit gospodinelor, însă, cu cât vei folosi mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari. De asemenea, este musai să foloseşti sare grunjoasă, neiodată.
Castraveţi la murat pentru iarnă. Cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca
Totodată, pentru saramură, ţineţi minte că la un litru de apă se adaugă între 30 - 65 g de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteţi verifică cu ajutorul unui ou: dacă această este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţa lichidului.