Supa cremă de ciuperci, un deliciu. Secretul pe care sigur nu-l ştiai
Ciupercile oferă organismului un aport ridicat de minerale necesare, astfel că este recomandat să le consumăm săptămânal. Una dintre reţetele delicioase, cu care îţi poţi răsfăţa papilele gustative este supa cremă de ciuperci, poate cel mai simplu preparat posibil. Este gata imediat, iar gustul este dat de legumele pe care ar fi indicat să le adaugi.
Ingrediente Supă cremă de ciuperci
- doi morcovi mici
- o ceapă mare
- un pastarnac
- doi cartofi
- o jumătate de ardei gras
- 500 de grame de ciuperci
- 40 de grame de unt
- două linguri de smântână
- sare şi piper, după gust
- ulei de floarea soarelui
- 500 ml de apă
Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan
Mod de preparare Supă cremă de ciuperci
Taie ceapa mărunt, apoi pune-o la călit în 2 linguri de ulei încins. Las-o să se rumeneasca uşor, la foc mic. Între timp, taie legumele în bucăţi potrivite, notează culinar.bzi.ro. Pune ciupercile şi restul de legume peste ceapă rumenită şi acoperă totul cu apă.
Lasă supă să fiarbă la foc mediu, circa 30 de minute, până ce toate legumele sunt bine pătrunse. Adaugă untul, apoi ia supă de foc şi mixeaz-o cu ajutorul unui blender.
Citeşte şi: Ciorba de dovlecei
Pune peste crema de ciuperci şi smântână, apoi continuă mixarea. Potriveşte supă de gust, adăugând sare, piper alb şi nucşoară rasă. Mai pune supa la foc mic, circa 5 minute.
Serveşte supa caldă sau rece, cu crutoane de pâine alături.