Supă de sfeclă roşie cu iaurt
Pentru zilele călduroase de vară alege o supă rece de sfeclă roşie cu iaurt, care te va răcori şi îţi va oferi toţi nutrienţii necesari. Prepararea acesteia durează doar câteva minute, după care te vei bucura de un gust fin şi plăcut.
Ingrediente pentru supă de sfeclă roşie cu iaurt
5-6 sfecle coapte,
2 castraveţi medii, 4 ridichi
2 căţei de usturoi,1 l chefir
1 vâr cuţit piper, 4 ouă de prepeliţă
350 g iaurt gras, sare, după gust,
1 legătură mărar
Curăţă sfeclele de coajă şi dă-le prin răzătoarea mare. Toacă ridichile şi castraveţii şi pune-i într-o cratiţă. Toarnă chefirul, iaurtul şi adaugă usturoiul zdrobit şi sfecla, apoi asezonează cu sare şi piper şi omogenizează amestecul. Păstrează supa în frigider şi serveşte-o cu mărar proaspăt tocat şi cu ou fiert.
Sursa foto: Shutterstock